Младите изпълнители пеят на Никулден в Бургас Празникът започва в 8.00 часа сутринта с тържествена Света литургия в чест на свети Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и бургаското духовенство в катедрален храм "Св.Св.Кирил и Методий".

В 9.00 часа ще бъде дадено началото на Тържествено заседание на Общински съвет-Бургас, където ще бъдат връчени отличието "Почетен граждани на Бургас". В 10.00 часа ще бъдат вдигнати националния и общинския флаг на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на местната администрация.

В 11.00 часа тържествено ще бъде посрещната Свещена манна от нетленните мощи на свети Николай Чудотворец. Литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари ще започне в 11.30 часа от катедрален храм "Св.Св.Кирил и Методий".

Традиционна изложба на бургаските художници и връчването на наградата "Художник на годината" и обявяването на "Бург на годината" ще започне в 12.00 часа в Изложбената зала на Дружество на художниците-Бургас.

От 18.30 часа ще бъде дадено началото на празничния Никулденски концерт и тържественото включване на коледното осветление на Бургас. В концерта ще пеят Георги Дюлгеров, Тодор Георгиев, Амур, Владо Димов, Димитър Атанасов, Стефан Илчев, група "Силует", дует "Бургас". Във втората част: "Пребройте най-добрите си приятели..."  - Орлин Горанов със съпровод на "Levon Manukyan Collegium Musicum" и група "Горещ пясък". Водещ на спектакъла ще бъде Димитър Рачков.