Моден специалист от Милано идва за "Мис Бургас" за модели в Италия. Една от претендентките за титлата ще получи едногодишен договор за работа в столицата на модата - Милано.

На финала на конкурса ще бъде и Александър Кръстев - председател на Управителния съвет на Националния моден синдикат, който също се оценява качествата на участничките. В журито се очаква да се включи и Надежда Ламбрева, която представи Бургас в конкурса "Мис България 2009", където зае трето място. Тя е една от най-популярните модели у нас, родени в Бургас и е красила не една корица на модно списание.

"Мис Бургас" ще се проведе за първи път след повече от 10-годишно прекъсване. Инициативата е на екип млади и креативни момичета и момчета, които имат желание родния им град да заеме подобаващо място на модната карта на страната и Европа. Конкурсът се организира от модна агенция "G.I.D. Models" с управител Галина Димитрова и "JT Eventis", която се занимава с маркетинг и пиар. Правата за конкурса държи Венцислав Атанасов.

Кастингът за "Мис Бургас" се проведе преди седмица. Кандидатките трябваше да са възраст от 15 до 25 години, високи не по-малко от 168 см. За финала бяха избрани момичета, които са си правили пластични операции като уголемяване на бюста например или пиърсинг.

На финала момичетата ще дефилират в 3 тура - спортно-елегантен, с бански костюми и с официални облекла. На третия кръг те ще бъдат облечени с дизайнерските тоалети на Елена Дойчева от Варна.

На конкурса ще пее бургаският изпълнител Иван Притъргов.

Част от средствата, събрани от продажба на покани, ще бъдат дарени за благотворителност.

 

Конкурсът се провежда с медийното партньорство на информационен сайт Chernomorie-bg.