Представлението е планирано за първата неделя на юли

Представлението е планирано за първата неделя на юли

Мюзикълът "Вълшебната корона" ще зарадва децата в Царево на 7-ми юли. Началото е от 20.00 часа на Морска сцена в града. "Бон-Бон Мюзик" отново ще се гмурне в дълбоките води и ще представи на публиката нов, оригинален спектакъл създаден от български автори, който се изпълнява само от деца.

Герои в мюзикъла са морски цар и дъщеря му, симпатични разноцветни рибки, рачешка стража, медузи, морски дяволи, таласъми и злата вещица-октоподка Гундула фон Крейзи.
А каква е историята, която ни въвлича в цялото морско приключение?

Наивна до глупост и предана на рибата-кокетка Белисима, рибката Гупи се съгласява да открадне короната на морския цар. Но той не знае, че короната е вълшебна и ако попадне под влияние на злите сили, царството ще бъде нападнато от морски дяволи, таласъми и други морски изчадия. А огромен октопод, който се обживява от 8 малки артиста, е с пипала, които се разтягат до 3 метра.

Във "Вълшебната корона" колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител. Музиката и либретото са на тандема Стефан Димитров и Гергана Сотирова - автори на хитовия мюзикъл на Бон-Бон "Котешката банда". Аранжиментите са на младите музиканти Цветан Маринов (група "Фънкилишъс") и Емилио Мархолев (група "Сол Бемол"), микс и мастеринг - Павел Николов (Павел и Венци Венц), a богатите вокални аранжименти са на Яна Балева и Елизабет Нешева, записани в "LaTiDA records". Основен акцент във "Вълшебната корона" е брилянтната хореография на Милен Данков, а за преобразяването на децата актьори в
приказни герои отговаря художникът на костюмите Елена Цонкова.

Продуцент на „Вълшебната корона" е Рози Караславова, която успешно изгради Бон-Бон като най-известната и уважавана детска група в страната, реализира първото участие на България в детската Евровизия в Ротердам, продуцира стотици произведения, концерти и телевизионни предавания, традиционно участва в най-големите благотворителни кампании.

Очакваме ви, за да съпреживеем заедно историята на „Вълшебната корона".