obshtinaburgas

obshtinaburgas

На 30-и октомври изтича срокът за плащане на местните данъци

над основния лихвен процент на БНБ.

С последните изменения на Закона за местните данъци и такси бяха уеднаквени сроковете за заплащане на данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства. Годишният размер на задълженията е разделен на две равни вноски – до 30 юни и до 30 октомври. Същият срок важи и за таксата битови отпадъци.

Касовите плащания на местните данъци и такса битови отпадъци се извършва в общинска дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама", която се намира на ул. "Александровска" № 83.

За разлика от тези налози, при патентния данък сроковете се запазиха, както през миналите години – до 31 януари, до 30 април, до 31 юли, до 31 октомври.

До края на тази година, собствениците на нежилищни имоти могат да подадат декларации за определяне на таксата битови отпадъци за следващата година според количеството им. В този срок могат да се подават и декларации от собственици на имоти, които през цялата следваща година няма да бъдат използвани.

Бланки на декларации могат да бъдат свалени от сайта на Община Бургас – www.burgas.bg – раздел "Документи и заявления" – подраздел "Местни приходи от данъци, такса и реклама" или получени на посочения по-горе адрес на дирекцията, където става и подаването им.