Набират 2000 преброители за Бургаско

Бланките, които кандидатите трябва да принтират от сайта на общината и попълнят са заявление за участие и автобиография. Към тях трябва да се приложат още оригинал на фотоснимка (закачен, а не преснет или залепен на формуляра) и копие от диплома за най-висока степен на завършено образование. Така попълнените документи се подават в Центъра за административно обслужване на граждани (входът му е на гърба на Общината), в териториалните дирекции или в съответните кметства.

Необходимите документи могат да бъдат свалени и от сайта на Националния статистически институт – www.nsi.bg/census2011/.

Пак на сайта на Община Бургас кандидатите могат да се запознаят предварително и с инструкциите за организиране и провеждане на преброяването. Одобрените от тях ще преминат специални обучения през януари и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Вече е назначена и Общинската комисия, която ще отговаря за Преброяване '2011 за Бургас. Приблизително 2000 преброители и 350 контрольори се очаква да се включат в преброяване на населението на област Бургас, като почти половината от тях ще участват в преброяването на гражданите и жилищния фонд на територията на община Бургас.