Турнирът ще се проведе в зала Бойчо Брънзов, каза Андрей Тодоров. Снимка Авторът

Турнирът ще се проведе в зала Бойчо Брънзов, каза Андрей Тодоров. Снимка Авторът

Над 200 двойки от 15 държави идват за Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас", който ще се проведе на 19-ти и 20--ти октомври в спортна зала "Бойчо Брънзов". 39-то издание на турнира се организира от спортен клуб "Бургас 1975" с подкрепата на Община Бургас. Клубът организатор ще бъде представен от 19 танцови двойки.

В залата ще танцуват двойки от България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Азербайджан, Германия и други. Публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията на двойки от Топ 20 на световната ранг листа.

13 лицензирани съдии ще оценяват участниците в двата състезателни дни. В събота ще се представят двойките от латиноамериканските танци, в неделя - стандартните танци. Председател на журито е Петер Гозун от Молдова. Сред съдиите има бивши европейски и национални шампиони от България, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, САЩ, Италия, Словения, Германия, Украйна.

"За втори път ще се проведе и Международния турнир Pro/Am с участието на двойки, съставени от професионалист и аматьор", каза Андрей Тодоров от "Бургас 1975". Съдиите ще оценяват танците на аматьорите.

В рамките на двата състезателни дни ще се проведе и турнир "Rising Stars" за изгряващи звезди в латиноамериканските и стандартни танци.