DSC_6221

DSC_6221

Назначиха Павел Маринов за областен на Бургас

на Министерски съвет, на което са утвърдени още 11 областни управители в цялата страна. Маринов бе номиран на председателски съвет на БСП в морския град преди две седмици.

"Ще встъп яв длъжност, когато си получа заповедтта за назначаване. Реално това става в момента, когато решението е взето", коментира Павел Маринов пред Chernomorie-bg.com. Той обаче не сподели кои ще са неговите заместници. "Това не стои на дневен ред сега. Имената им ще станат ясни на по-късен етап", доипълни Маринов. Докато това стане, Севдалина Турманова и Атанас Терзиев - заместници на бившия областен управител Константин Гребенаров, ще продължат да изпълняват задълженията си.

Павел Маринов е роден е през 1964 година. Завършил е право във ВИ "Георги Димитров" (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии – Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на "Зона за обществен достъп Бургас" АД и общински съветник в местния парламент. На извънредните парламентарни избори Маринов бе избран за депутат от листата на "Коалиция за България".

След като встъпи в длъжност, неговото място в парламента ще бъде заето от петия в листата Пенко Атанасов.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com