"Несебър Мото" с 3 медала по супермото

Състезанието в което взеха участие 120 състезатели от 6 страни се проведе на пистата в Долна Митрополия край Плевен. То е в памет на дългогодишния член на организационния комитет Димитър Калчев.

 

Росен Тончев  завоюва второто място в отворения клас на супер мото и продължава да е втори във временното класиране след младата надежда Ангел Караньотов.

"Между двете състезания имах тежка седмица, но въпреки това смятам, че се представих достойно. Имах и технически проблеми с мотора, което се отразяваше на карането ми", обясни Росен Тончев.

Красен Кънчев извоюва трето място  в клас Супер-щок 1000, което му отреди и третото място в крайното класиране за националния шампионат и бронзовия медал.

В клас "600 Супер спорт" Бойко Божинов след много атрактивна и оспорвана надпревара завоюва също третата позиция, но това му беше достатъчно, за да спечели сребърните отличия в своя клас за националния шампионат.

"Надпреварата беше много оспорвана, направихме атрактивно каране за публиката с много надпреварвания, като челната тройка бяха много близо един до друг. Доволен съм от спечеленото второ място", заяви Бойко Божинов веднага след състезанието.