Никол и Иван атакуват Топ 10 на IDSF

Това ще стане на предстоящия в края на идващата седмица най-голям международен турнир у нас - IDSF International Open "Купа Бургас 2010".

 

За първи път тази година за младежи от 17 до 19 г. ще се проведе открит турнир, който носи точки за световната ранглиста. В момента Иван и Никол заемат престижното 12-то място в класацията на Международната федерация по спортни танци /IDSF/ с 210 точки, което е най-големият успех за българска младежка двойка. Участието на талантливите възпитаници на Бургаския клуб в турнира "у дома" ще им даде възможност да спечелят нови точки в актива си и да се придвижат напред в световната класация.

Пред публиката в зала "Младост" ще излязат и две вече звездни невръстни двойки. В категорията Деца до 11 години ще се състезават Илия Добрев – Адриана Ангелова и Георг Киряков – Христиана Бургазлиева.

Последният успех на Илия и Адриана бе буквално преди дни, когато спечелиха трето място и бронзов медал от Открития шампионат на Германия в конкуренцията на 90 двойки от цял свят. С великолепното си класиране малчуганите дублираха бронзовия си медал от турнира в Блекпуул.

Преди  месец пък Георг и Христиана се окичиха с шампионската титла на Южноевропейското първенство, проведено в Аласио, Италия. На него Киряков-Бургазлиева надделяха над всички свои конкуренти от половината континент.