DSC_0049

DSC_0049

Николай Димитров: В Несебър има гражданско общество

години, както моята, така и на общинска администрация и голяма част от Общинския съвет, каза новоизбрания кмет на община Несебър Николай Димитров. "Освен това високата избирателна активност (близо 80 %) показва, че в Несебър има гражданско общество и хората имат собствено мнение и си го отстояват. Много съм огорчен, че хора от община Несебър бяха обект на скандални репортажи в медиите. Няма да коментирам тяхната достоверност, това е работа на МВР, прокуратурата и съда, но смятам, че медиите дължат извинение на жителите на общината", допълни Димитров.

Николай Димитров коментира, че големият интерес към кметското място в Несебър (б.р. 10 кандидати за тези избори) се дължи на многото проекти, които са разработени и чието финализиране и финансиране предстои в годините на следващия мандат.

Подкрепата си към кмета Димитров и неговата политика засвидетелстваха партиите, коалициите и гражданските организации, които декларираха подкрепата си към него както на първия тур, така и по време на балотажа. Те поставиха изискване кметът и общинският съвет да разгледат всички програми и идейни проекти, представени от различните участници в изборите по време на кампанията и в плана за развитие на общината да влезе всичко, което е добро, независимо откъде идва предложението.

"Ролята на кмета е да обединява хората. Сега е време да възстановим спокойствието и съпричастността на хората и отново да бъдем единни, защото това ще създаде онази положителна енергия, която ще движи общината напред", каза още Николай Димитров.