Plochi

Plochi

Носталгия по грамофонните плочи събира DJ на парти от 22.00 часа в читалище "Хамалогика" в Бургас. Иницииатори на концерта са Ивайло Минчев и Мартин Стайков. Специален гост ще е DJ Vagabond, който е емблематична фигура от софийския клубен живот и участник в множество проекти. Бил е на една сцена с имена като The Freestylers, Layo & Bushwacka, Deekline, Fun Lovin' Criminals. Идеята е концертите да се превърнат в ежемесечна традиция, като всеки път ще се канят различни ди джеи, които пускат на грамофонни плочи. Минчев сподели, че звука от тях  е с много по-богат и широк спектър, но на място разбира се усеща най-добре. 

В последните години, водени от носталгия или от търсене на  по-качествен звук, все повече хора си купуват плочи. В Пловдив и София се организират специализирани базари, където се събират меломани. "DJ Skill от Пловдив, който е един от първите, започнал да прави такива базари има идея да направи и пътуващ такъв. Искаме подобно нещо да се случи и в Бургас това лято", каза Минчев, който вече 7 години е DJ и пуска музика на грамофонни плочи.
Всъщност Wax се използва като друго название на грамофонните плочи на английски и от там идва името на концерта в събота.