Нови паркоместа откриват в Поморие , обслужваща паркинг зоната на обща площ 1320 кв.м. Реализацията на този проект ще даде нови възможности за паркиране на автомобили, ще улесни използването на старите паркинги, ще се отрази и на общия облик и хигиената в района.

 

През този месец бяха открити и две нови детски площадки – в парка на град Ахелой и в централната част на Поморие. За общинската администрация изграждането и оборудването на нови съоръжения за най-малките е приоритет. Кметът, инж. Петър Златанов, лично се ангажира пред родителите детските площадки да бъдат оборудвани с нови люлки и пързалки. В новоизградените места за игра те вече са монтирани. Планът на общината включва  всички детски площадки и почти всички зелени площи и паркове да бъдат оборудвани с пълен набор от подходящи за игра съоръжения. По инициатива на инж. Златанов през последните три години с помощта на публично-частното партньорство или като дарения от фирми тук са обновени десетки площадки за игра на децата.

Благоустрояването на територията на цялата община ще продължи и през следващата година. Проектите предвиждат нови паркинги и паркоместа по улиците на Поморие, подобряване на алейното и уличното осветление. Планирани са и реконструкции на парковете и зелените площи в Поморие, Каблешково и Ахелой.