DSC_7758

DSC_7758

Новоизбраният стопанин на плажа в Крайморие: Не знаех, че са вземали пари за чадър

През последните дни на ивицата в бургаския квартал се вземат  незаконно по 3 лева за чадър и още толкова за шезлонг, въпреки че официално до днес ивицата бе без стопанин. Както Chernomorie-bg вече писа, туристите решили да ползват поставените чадъри си плащат и получават билет без печат.

IMG_2108

"Чадърите на ивицата са 60 и са поставени с мое знание. Но ги давахме безплатно да се ползват от почиващите. Моят служител е вземал пари на своя глава. Голяма грешка от моя страна, че ги поставихме, ама искахме да си помогнем, ако спечели търга днес. Никой не ме пита мен, колко ми коства почистването на ивицата. 17 години съм бил концесионер на този плаж. Всеки сезон се инвестират по 100 000 лева, а печалбата е жълги стотинки. На два пъти се отказвах", обяснява Павлов. На въпроса ни, какво е станало с парите, които служителя му е прибрал отговаря: "Не знам". Елементарна сметка показва, че ако 60 чадъра се отдават под наем поне по веднъж на ден това прави 180 лева (60 х 3.00 лева). Още толкова са приходите и за 60 шезлонга. Или на ден служителя е вземал по 360 лева. Само за последните три дни, откакто екипът на Chernomorie-bg, констатира за първи път нарушението сумата е не по-малко от 1080 лева.DSC_7743

Димчо Павлов е собственик на комплекс в квартала, който е в непосредствена близост до плажа. Капацитетът му е 400 легла. "Туристите се оплакват. Няма спасители на плажа. Какво да правя? Реших отново да се явя на търг, след като никой не го иска", обяснява той.

Четири фирми закупиха тръжни документи за плража в Крайморие. До крайния срок обаче само фирмата на Павлов е внесла депозит за участие в конкурса. При обявена първоначална цена от 14 480 лева без ДДС, Павлов е посочил сума от 14 500 лева без ДДС. След като документите му бяха разгледани днес от комисията, председателствана от зам.-областния управител на Бургас - Златина Дукова, той бе одобрен и предстои да сключи дотовор за 5 години. От комисията настояха да бъде направена корекция на картата и да бъдат обособени два коридора - един за движение на моторни и един за движение на безмоторни средства с разстояние по между им от 300 метра.