DSC_9437

DSC_9437

Няма бедстващи в Бургас. В Банево нямат ток

Дежурната техника на снегопочистващата фирма "Титан", с оглед на лошата метеорологична обстановка е започнала да разпръсква сол и луга още от 16.00 часа вчера. До 19.00 часа 18-те машини на фирмата са обработили основните пътни артерии в общината с 150 тона луга и 36 тона сол. Работата по снегопочистването е продължила до 06.00 часа сутринта, като са използвани още 176 тона луга и 150 тона сол.

Приоритетно са почистени шосета, по които се движи градският транспорт, както и пътищата към болниците  и училищата.

Пътен възел "Юг" е обработен със специален  химикал и  е отворен за движение.

85 работника на ангажираната за зимното почистване фирма "Титан" третират  със сол тротоарните площи около спирките  и подлезите.

От сутринта се разчистват главните пешеходни улици, предстои с гребло да се обработят и  малките пътни отсечки в комплексите.

За проходимостта  на  общинската пътна мрежа, която обхваща всички населени места, за изминалото денонощие са работили 10 снегопочистващи машини, които са хвърлили 45 тона пясък и 26 тона луга.

Поради обилен  снеговалеж и сложната  метеорологична обстановка, съветът е да не се пътува с автомобил  или автобус  по пътищата на републиканската пътна мрежа, които са труднопроходими или с опция отново да бъдат затворени за движение.

"Имаме готовност  да реагираме и при усложняване на обстановката в Община Бургас", потвърди кметът Димитър Николов.Осигурени са допълнителни количества сол, луга и обезледяващи химикали, с които могат да се третират надлезите, улиците  и булевардите и при -20 градуса.

В квартал "Банево" училището и детската градина за затворени, тъй като от вчера вечерта в квартала няма ток. От EVN работят за отстраняването на повредата в мрежата си и възстановяване на ел. захранването.