Radiator

Radiator

Няма да променят цените на парното в Бургас

За тях топлинната енергия с топлоносител гореща вода ще струва както досега - 63,88 лв./МВтч, а цената на енергия с топлоносител водна пара- 84,50 лв./МВтч, без ДДС.

В последните дни на миналата година ДКЕВР обяви пределна цена за дружеството -68,85 лв./МВтч, което е с близо 5 лв повече на МВтч. Благодарение на внедрената когенерационна система и ефективен мениджмънт, производителят ще поеме увеличението на суровината за своя сметка. Ще се приложи единствено нова цена само на електрическата енергия, произведена по комбиниран начин - 230,42 лв./МВтч, в рамките на утвърденото от държавния регулатор. "Топлофикация" Бургас успя да запази рекордно дълго време, повече от година, непроменени цените си въпреки устойчиво възходящата цена на природния газ за последните 15 месеца.

Все повече хора се връщат към отопление с парно, което е най-екологичният и най-евтин метод. Топлофикация Бургас започва новата 2012 година с увеличен брой абонати. Много от тях ползват услугите на дружеството и като топлинен счетоводител.