Община Бургас отличи 68 учители за Деня на будителите

Те получиха от кмета Димитър Николов благодарствена грамота. За първи път тази година 11 от учителите бяха отличени за постигнати високи резултати на техни възпитаници на държавните зрелостни изпити. Останалите 57 преподаватели се награждават за принос в развитието на образованието на Бургас. Те са излъчени от педагогическите колективи в техните училища и детски градини.

 

На церемонията присъстваха областният управител Константин Гребенаров, зам.-областният управител Златина Дукова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова и председателят на Постоянната комисия по култура, образование, наука, вероизповедания и читалищна дейност Соня Георгиева.

"За мен вие сте съвременните будители на европейски Бургас. Ако ги нямаше вашите труд, енергия и любов, нямаше да го има нито пословичния бургаски дух, нито именитите бургазлии", заяви в поздравлението си към педагозите кметът Димитър Николов. Той добави, че Община Бургас ще продължи да се бори за по-добри условия на труд на образователните дейци.