Община Бургас с проектобюджет 138 млн. лв.

"Амбицирани сме да завършим започнатите проекти като басейна в Младежкия културен център, Мобилната станция за замерване чистотата на въздуха, басейна на Минералните бани, централна градска част, ремонтите на "Христо Ботев", "Калоян" и други", каза кметът на общината Димитър Николов.

Две детски градини ще бъдат построени през тази година - в комплекс "Меден рудник" и в квартал "Банево". 10 детски градини ще бъдат санирани по програмата за енергийна ефективност. Стойността на ремонтите за тези градини е 3 млн. лева. В проектобюджета са заложени средства за закупуване на линеен ускорител за нуждите на Онкото. Ще бъдат изградени четири центъра от семеен тип за деца с увреждания.

500 000 лева са заложени за обезщетение на собствениците на имоти, които ще бъдат отчуждени защото преминат през трасето на Източната артерия в "Меден рудник".

В проектобюджета са заложени и средства за разработване на подробен устройствен план и проектиране на Обществен център и планетариум в парк "Езеров", както и на зоологическа градина между "Меден рудник" и "Горно Езерово" на площ от 120 дка. Спортна зала в "Славейков", плувен басейн в "Меден рудник", осветление на 76 нови улици и друга са включени в рамките на бюджета за годината.