obshtinaburgas

obshtinaburgas

Община Бургас успешно мина сертифицирането

Проверката премина в два основни етапа: първоначален одит, състоял се на 21.11.2011 г., и ре-сертификационен одит на Интегрираната система за управление на качеството, околната среда и информационната сигурност, проведен през периода 23 - 25.11.2011 г.

Одиторски екип от "Бюро Веритас" провери документацията на Община Бургас и контролира практическото прилагане на Интегрираната система за управление, като проследи работните процеси в Центъра за административно обслужване и дирекции "Административно обслужване", "Опазване на околната среда", "Информационно обслужване и технологии", "Строителство", "Устройство на територията", "Правно-нормативно обслужване", "Човешки ресурси", "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и "Управление на общинската собственост".

Не са констатирани никакви несъответствия и забележки, а работата на администрацията бе високо оценена. Според проверяващите тя е доказала ангажимент и желание да поддържа една стабилна система, ръководена от принципите на модерното управление.

Община Бургас ще бъде ре-сертифицирана за срок от три години, в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004, и ще получи сертификати на Bureau Veritas Certification с акредитации на UKAS (U.K.).