Община и полиция към 4 277 абитуриенти: Карайте внимателно! Мерките за безопасност по време на баловете бяха обсъдени днес на среща на заместник-кмета по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева с началника на Регионалния инспекторат по образование - Виолета Илиева, началника на сектор "Пътна полиция" Жельо Танев, началника на сектор "Охрана" Ангел Симеонов, директорът на дирекция "Образование и демографски въпроси" - Веселина Таралова, представители на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в Община Бургас.

Целта на срещата бе да се координират действията на всички институции за максимално безопасно протичане на баловете. Община Бургас вече е обобщила информацията от всяко училище за датата, сборния пункт, маршрута, начина на придвижване и мястото, на което ще се проведе тържеството.

4 277 зрелостници от Бургаска област ще празнуват своето завършване тази година, стана ясно от данните на РИО. Сред най-предпочитаните дестинации в чужбина е Турция, а у нас - курортен комплекс "Слънчев бряг". За всяка екскурзия се проверяват документите на туристическата фирма, която организира пътуването и на транспортната фирма, която го осъществява. Задължително се изисква да се проведе инструктаж на учениците и декларация от родителите.

Да са особено внимателни при шофиране, да не употребяват алкохол, да спазват правилата за движение и да не се показват от автомобилите в движение, призоваха от "Пътна полиция" всички абитуриенти. Ще има засилено присъствие на наряди на "Пътна полиция" по пътя до Слънчев бряг, както и в Бургас. Ще бъдат разположени допълнителни мобилни видеокамери, които ще записват нарушителите. Униформени служители на МВР ще патрулират в райони около заведенията, а цивилни - в ресторантите и дискотеките в курорта.

Мобилни патрули на "Гранична полиция" ще следят за безопасността по морската ивица в Слънчев бряг.