obshtinaprimorsko

obshtinaprimorsko

Община Приморско с нова транспортна схема

Фирмата с българо-английско участие има над петнадесетгодишен опит в изготвянето на стратегии за паркиране в градски условия, а нейните специалисти изготвят широк спектър от методи за въвеждане на контролирано паркиране.

"Отхвърлихме стратегията, която ни беше предложена, защото в нея като приоритет се залага на въвеждането на затворен цикъл за паркиране "Синя зона". Смятам, че подобен ход не решава дългосрочно проблемите с паркирането в Приморско и Китен и не отговаря на политиката на администрацията", коментира кметът на общината Лиляна Димова.

Лиляна Димова и членовете на транспортната комисия към Общинския съвет са поставили срок от десет дни пред фирмата "Градско паркиране" да изготви нова по-гъвкава концепция за транспортна схема.

От общината изискват да бъде предложен работещ вариант за безпрепятствено влизане и излизане на автомобилния трафик в Приморско и Китен, обособяване на временна „Синя зона”, оформяне на леснодостъпни участъци за автобуси на фирмите туроператори, определяне на нови зони за основно паркиране, които да са съобразени с общия устройствен план на двете населени места.

Заради забележките по предложената от експертите нова транспортна схема кметът Лиляна Димова и общинската комисия по транспорт са поканили на спешна среща служители на КАТ, туроператори и представители на туристическия бранш.

"Доверяваме се изцяло на препоръките на полицията и на туроператорите как да урегулираме движението в Приморско и Китен през настоящия летен сезон", коментира Димова.

Според нея общината ще направи всичко възможно да се избегнат автомобилните задръствания през лятото и да се подобри контрола върху движението и паркирането на автомобили.