Avtopark

Avtopark

Община Варна налива 65 000 лв. месечно за поддръжката на служебния автопарк

обявена на сайта на АОП. Поръчката е за срок от 12 месеца, което напрактика означава, че община Варна ще налива месечно по 65 000 лева за поддръжка на автопарка.

Близо 1/3 от сумата или 228 000 лева от местната хазна ще бъдат заделени за ремонт на автомобилите от марките "Опел", "БМВ", "Форд", "Ауди", "Шевролет" и "Фолксваген". 210 000 лева ще даде общината за ремонт на марките ВАЗ, УАЗ и ГАЗ. 12 000 лева по-малко са предвидени за ремонт на коли от марките "Фиат", "Ивеко", "Пежо", "Ситроен", "Рено" и "Дачия". За "Нисан", "Тойота", "Хюндай", КИА от хазната ще се заделят 54 000 лева. 
90 000 лева ще коства на данъкоплатците поддръжката и ремонта на двата общински автомобила марка "Мерцедес". Припомняме, че в началото на третия си мандат Йорданов се сдоби с чисто нов "Мерцедес S класа" за 300 000 лева.
Крайният срок за подаването на документи за участие в поръчката за поддръжка на автопарка е 12 декември 2011 година. При определянето на спечелелия кандидат ще се търси икономически най-изгодната оферта с оглед на цената. На следващо място сред показателите е възможност за отложено плащане. Гаранциите за качеството на извършените ремонти, както и сроковете няма да имат особена тежест при определянето на победителя в конкурса. Офертите ще бъдат отворени на 13 декември, пише още в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Днес+