Prevozvach

Prevozvach

Общинският превозвач във Варна отчете загуби за 768 000 лв.

на заседание на постоянната комисия "Собственост и стопанство" към местния парламент.

Финансовите загуби се дължат основно на покачването цените на горивата, коментира директорът на борда на директорите на превозвача Емил Данаилов. 
Общинските съветници приеха финансовите отчети и на общинските дружества: "Стопанска спомагателна дейност", "Обреди", "Пазари", "Общинска охранителна фирма и стопанска спомагателна дейност".
Със 763 хиляди лева печалба завършва изминалата година фирма "Пазари" ЕАД-Варна. През отчетния период дружеството е инвестирало 199 хиляди лева в подмяна на сергии на Централния пазар във Варна, 134 хиляди лева са вложени в обновяване на пазар "Чайка", а 33 хиляди са отделени за извършване на ремонт на пазари "Младост" и "Котва". 112 хиляди лева са вложени от дружеството за инфраструктура.
Общинската фирма "Обреди" е с положителен финансов резултат от 459 хиляди лева за 2011 г. С печалба в размер на 170 хиляди лева завършва миналата година и предприятието “Стопанска и спомагателна дейност”. Финансовия отчет на "Общинската охранителна фирма" също има положителен резултат от 4 000 лева. 
По време на днешното заседание на комисията по собственост бяха приети финансовите отчети и на общинските лечебни заведения. Това са АГ болница, Болницата по очни болести, Онкодиспансера, Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания, Център за психично здраве и Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина.

Днес+