PrimorskoDSCF9084

PrimorskoDSCF9084

Община Приморско участва в "Общините за развитие на туризма" Национален преглед – конкурс "Общините за развитие на туризма", който се проведе в Пловдив. 

Морският град се представи с атрактивен щанд, на който посетителите имаха възможност да се запознаят със забележителностите на Приморско. Акцент бе поставен на тракийското светилище Беглик Таш. Големите пясъчни плажове, река Ропотамо, местността Аркутино и Странджа планина присъстваха в специално изработени от общината дипляни.
В рамките на Националния преглед се проведе и конкурс за община с най-голям принос за развитието на туризма в България. В конкурса се включиха 77 общини и бяха номинирани над 680 участници от местния бизнес  – инвеститори, партньори, дарители, фирми-производители, места за настаняване, заведения за хранене, атракциони, туристически обекти, работещи за съхраняване на българските културно-исторически традиции и занаяти, институции и НПО, фирми за инфраструктура и транспорт.
Целта на конкурса бе да привлече вниманието върху приноса на общините за развитието на туризма в отделните региони на страната, да популяризира постигнатото от българските инвеститори, да сподели добри практики и да мотивира местната инициатива за постигане на качествен туристически продукт.
Отличените общини и фирми, участвали в конкурса, бяха наградени с грамоти на тържествена церемония.