DSC_8880

DSC_8880

Обучават 120 доброволци на БЧК

като информират за стартиралата национална кампания "Заедно за съпричасността". За реализацията й в България са отпуснати над 107 милиона лева за периода 2014-2020 година. От тях 80 млн. лева са за интеграция на ромското население, каза днес на пресконференция Евелин Кузманов, шеф на Областен информационен център - Бургас.

"За първи път досега Българският червен кръст става партньор на Областния информационен център -  Бургас по проект", допълни Виолета Радева, секретар на Областния съвет на БЧК. Обучените доброволци ще дават информация за проекта, която касае неактивни и безработни лица до 29 години, регистрирани в Бюрото по труда. Те ще могат да се обучават на занаят във фирми, които са регистрирани в Бюрото по труда и искат да наемат такива лица.DSC_8875-1

"Програмата е насочена предимно към насърчаване на младежката заетост", допълни Кузманов. Съгласно партньорството между БЧК и Областния информационен център, обучението на доброволците ще бъде във всички останали общини на Бургаска област. Утре и в другиден курсовете са в Поморие и Несебър, после продължават в Приморско, Царево, Руен. Предвид големия брой общини, обучението в Бургаско ще бъде удължено и след края на националната кампания, която трябва да приключи до 22-и ноември.

Галерия