Bulgariya

Bulgariya

Оцелелите деца от "Булгария" ще летуват у нас

след трагедията деца да летуват на българското Черноморие и по време на престоя да им бъдe оказана професионална психологична помощ за бързото възстановяване след преживяната травма.

Предвижда се лагерът да бъде организиран в първата десетдневка на месец септември в един от нашите черноморски курорти със съдействието на професионални психолози, възпитатели и младежи – доброволци на БЧК.

Всички разходи по пребиваването на руските деца и техните придружители в България се поемат от Българския Червен кръст и негови партньори.

БЧК ще се обърне за съдействие към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на външните работи Николай Младенов за съдействие и улесняване на процедурата по пътуването и престоя на нашите гости в страната.

Този лагер ще допринесе за по-бързото възстановяване на децата чрез участието им в различни творчески дейности, тематични вечери и художествени ателиета, както и чрез оказването на непосредствена психологична помощ.

Българският Червен кръст има голям опит в организирането на подобни лагери за деца. През 2006 г. у нас, в курортния комплекс "Слънчев бряг", гостуваха децата, пострадали от терористичния акт в училището на град Беслан, Северна Осетия.

Днес+