SAM_3370

SAM_3370

Организират конкурс Бургас - моят град в Европа Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" и Областен информационен център. Поводът е 10 години от членството на България в Европейския съюз.

 Конкурсът се организира по повод Деня на Европа и Европейския съюз (ЕС), който се чества на 9 май всяка година от всички държави-членки на съюза и е посветен на мира и единството в Европа.
Конкурсът е ориентиран към децата от начална училищна, прогимназиална и гимназиална възраст ( от 7до 18 г.) и цели да стимулира активността на подрастващите; да информира и представи личното отношение на децата към града ни, неговият нов и продължаващо променящ се европейски облик; да отличи познаването на символите на ЕС и положителните въздействия върху града ни от членството ни в европейското семейство; да развие детското познание за града ни и разкрие неговите забележителности, видяни с детските очи, да стимулира творческото пресъздаване на красотата на нашия град и морето; да популяризира и подпомага развитието на детския талант в областта на изобразителното изкуство.
Произведенията могат да бъдат индивидуални и колективни и ще се класират в две категории: изобразително изкуство – графика, живопис, смесена техника, комикс, плакат; втората категория - приложно изкуство – макет, колаж, пластика, стъклопис и др. Участниците могат да използват техника по свой избор. Форматът на рисунките без паспарту трябва да е - 25/35 см или 35/50 см.
Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав – художници – преподаватели, представители на организаторите, представител от Община Бургас.
Произведенията ще бъдат прецезирани по следните критерии: оригиналност на идеята; настроение и оригиналност в подхода; изобразителна способност за рисунките; талантлива реализация за приложното изкуство.
Всяка творба, изпратена за участие в конкурса, трябва да придружена от следната информация: заглавие на творбата; трите имена на автора или име на колектива; възраст, група/клас; училище, школа и ръководител; адрес, имейл и телефон за контакт.
Произведенията се изпращат на адрес: Бургас, Регионална библиотека "Пейо К. Яворов", отдел "Изкуство", улица "Булаир" №10 или на адрес: Бургас, Регионална библиотека "Пейо К. Яворов", Детски отдел, ж.к. "Изгрев", двора на ОДЗ №14.
За допълнителна информация: тел: 056/860904, 0878/ 536-623
Facebook: Детски Отдел Библиотека Бургас
Крайният срок за получаване на творбите е 28-и април 2017 година.
Изпратените творби не се връщат и остават във фонда на  Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" Бургас. Наградените ще бъдат известени на посочените от тях имейли или телефон най-късно до 5 май 2017 г.
Официалното обявяване на резултатите от конкурса и награждаването ще бъдат допълнително оповестени.