Suvorovo

Suvorovo

Отрязаха заплатите на членове и симпатизанти на ГЕРБ в община Суворово

на заплатите на седем души.

Трима от тях са членове на ПП ГЕРБ, а останалите симпатизират на партията. Това съобщи на извънредна пресконференция днес Павел Димитров, областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна.
В допълнителните споразумения не е посочен мотив и правно основание за намаляване на възнагражденията, изтъкна Живко Петров, общински съветник на ГЕРБ в Община Суворово. По думите му, кметът Параскевов е изравнил възнагражденията на седемте служители с минималната работна заплата, което е нарушение на трудовото законодателство.
По случая е сезирана Комисията за защита от дискриминация. Сред ощетените са директор на детска градина в Суворово, шофьор, касиер, поддръжка и други служители към местната Община. Част от потърпевшите са отказали да подпишат допълнителните споразумения, след което са били уведомени, че ще бъдат уволнени дисциплинарно. 
Това е политическа разправа, тъй като такива споразумения са връчени само на членове и симпатизанти на ГЕРБ, изтъкна Павел Димитров.
Извика ме директор на дирекция към местната администрация и ми каза, че след като съм гласувала за ГЕРБ, ще бъда уволнена дисциплинарно, разказа Димитричка Колева, една от потърпевшите и касиер в Община Суворово.

Днес+