MilenN

MilenN

От 2014 г. приходите от дейност остават в музея в Бургас

от общината конкурс, след внезапната кончина на стария директор - Цоня Дражева.

Милен Николов представи основните насоки, по които ще работи за развитието на културната институция. "Трябва да представим по атрактивен и по-модерен начин експонатите, с които разполагаме. Не трябва да ги държим във фонда, а периодично да ги показваме на публиката", каза Николов. Сред акцентите в дейността му ще бъде и популяризирането на музея сред учениците. Според него, трябва да се създаде интерес у подрастващото поколение към историята и миналото на града ни.

До 6-ти декември 2014 година ще бъде представена в отделна сбирка историята на Бургас.

В четирите експозиции на музея работят 22-ма специалисти. Щатът е определен от Министерството на културата, което изплаща и заплатите им. Вече се водят разговори за увеличаване на бройката. "Ще се работи и по програми за временна заетост, за да можем да разчитаме на повече хора, които да посрещат туристи и да им разказват за експонатите", допълни Милен Николов.

"При избора на директор на музея за нас, като членове на комисията, беше важно как ще се развива той през следващите години, какво ще бъде работното му време, как ще се работи за увеличаване на собствените приходи. Ние като община няма да спрем да подпомагаме дейността на музея, но като им делегираме бюджетните приходи те ще могат да ги инвестират отново, за да станат по-привлекателни за посетителите", каза Йорданка Ананиева - зам.-кмет по култура в община Бургас.