През следващите дни започва постепенно понижаване на температурите. Графика НИХМ

През следващите дни започва постепенно понижаване на температурите. Графика НИХМ

Понижаване на температурите ще се отчита в периода от 5-ти до 10-ти януари. В четвъртък, 5-ти януари, преди обяд на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад и с него дневните температури отново ще се повишат с 3-4 градуса, максималните ще са между 11° и 16°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, вятърът ще се ориентира от северозапад и в петък, 6-ти януари, ще се усили до умерен, а в събота, 7-ми януари, ще отслабне, по-късно през деня и ще стихне. Температурите ще се понижават, в събота минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 6° и 11°.

В неделя сутринта, 8-ми януари, ще е почти тихо и на много места в Дунавската равнина и Източна България ще е предимно облачно и мъгливо. По-късно през деня със слаб североизточен вятър ще прониква студен въздух. Ще започне увеличение и на високата и средна облачност. В началото на новата седмица ще бъде предимно облачно.

В понеделник, 9-ти януари, на места в Западна България, а във вторник, 10-ти януари, и в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1800-2000 м - от сняг.