От днес започва майсторски клас по пиано в Музикалното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Обучението започва от днес (22 март) и ще продължи до 24 март, в сградата на учебното заведение.

 

Известният български пианист и педагог започва висшето си музикално образование в НМА "Проф. Панчо Владигеров", завършва консерваторията в Санкт-Петербург "Н. Римски-Корсаков" през 1969 година, в класа на Павел Серебряков и Брюкселската консерватория "Кралица Елизабет" през 1973 година в класа на Едуардо дел Пуейо. Специализира в Унгария и Франция.

Има над 900 сценични изяви у нас, в 17 европейски страни, Средна Азия и Япония, сред които и концерт в Голямата зала на Берлинска Филхармония.

Тази есен, по повод 65-годишнината на музиканта, президентът на Русия Дмитрий Медведев, награди проф. Куртев с орден "Пушкин" за големия му принос в развитието на руско-българските културни връзки.

Майсторският клас ще бъде открит днес от 13.00 часа с концерт на проф. Куртев в залата на Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. В програмата са включени произведения от Лист и Скрябин.