Академията отваря врати в края на януари

Академията отваря врати в края на януари

Кулинарна академия ще отвори врати в Слънчев бряг на 24-ти януари. Тя е по идея на шеф Анатоли Колев, вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите, който ще бъде и кулинарният ѝ директор. Академията ще предложи най-съвременното обучение от доказани професионалисти в областта на пица, паста и модерна кухня.

В центъра ще се провеждат обучения и курсове до 10 души при предварително записване по дадени направления. Програмата започва в началото на февруари с пица "Класика". До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица.

Ще има преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите са предназначени не само за хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще могат да се възползват от високото ниво на преподаване в академията.

Обученията ще бъдат на теория и практика. Освен в споменатите области, в които ще обучават шеф Анатоли Колев - майстор-пицар, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков - майстор-пицар, ще има гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в други области.

Академият е оборудвана с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на храна. Идеята е да предложи най-модерните технологии и обучение като така помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно качествения продукт, който имаме в страната.