PolicayNaMeseca

PolicayNaMeseca

Отличиха полицая обезвредил обирджията със самурайски меч

- комисар Милен Димитров връчи на полицай Янакиев почетна грамота, награждавайки го още със служебна благодарност и три допълнителни дни платен годишен отпуск, за смелостта и бързата намеса при обезвреждане на 39-годишния Н.К. от село Драгор, общита Пазарджик, опитал се да обере в началото на август банков клон на ДСК със самурайски меч.

Пламен Янакиев е на 28 години, семеен с едно дете, постъпил в системата на МВР преди 8 години в патрулно-постова служба. Многократно награждаван и не само в служебната си кариера - активен волейболист, спомогнал за ключови победи на Бургаския полицейския отбор, както в страната, така и в чужбина. При получаване почетната грамота Пламен Янакиев благодари на колегите си от Районно управление "Полиция" - Царево и лично на Началникът му – главен инспектор Петър Петров, защото връченото отличие е плод от усилията и труда на всички полицаи.

Директорът на ОДМВР Бургас - комисар Милен Димитров обяви благодарност на крайморското управление по повод работата им през активния летен сезон, като ги поздрави с първото завоювано отличие в станалата традиционна надпревара "Полицай на мессеца".