ObstinaVarna3

ObstinaVarna3

Отпускат 10 000 лв. за гориво на частния театър "Българан"

тя е за отоплението на зала, в която се провеждат представления. Местните депутати решиха средствата да бъдат предвидени в бюджет 2013 г. на община Варна. 
Общинските съветници разгледаха писмо на кмета на район "Аспарухово" относно именуването на улици в местност "Зеленика". В него се предлага вариант улиците да бъдат обозначени с числа. Местните депутати решиха да препратят докладната записка до администрацията за нейното писмено становище. От там трябва да излязат с решение за именуването на всички селищни образования.
Кметът на "Младост" внесе предложение за именуването на улица в Западна промишлена зона. Той предлага тя да получи наименованието Струмица. Местните депутати разпоредиха на администрацията да провери дали названието се дублира, след което ще бъде взето окончателно решение.
Членовете на комисията се запознаха с доклади от командировките на двама служители от дирекция "Култура и духовно развитие". Единият е главен експерт в отдел "Градски празници и чествания". Той е бил на посещение в Брюксел по повод конференция на тема "Европейски столици на културата". Местните депутати изказаха недоволство от представения доклад, тъй като в него не се посочва работата, която е свършил главеният експерт. Той по-скоро е описал пътуването си до Брюксел. Председателят на комисията каза, че на такива важни мероприятия трябва да се изпраща квалифициран персонал.
Вторият доклад касаеше командировката в Мюнхен на младши експерт. Там той е взел участие в международен културен форум. Общинските съветници се изказаха положително относно представения доклад.
На заседанието бе обсъдена и идея за създаването на общински фолклорен ансамбъл. 

Днес+