Патрулират за пиратки в новогодишната нощ през балкона е абсолютно забранено. Същото е положението и с изстрелите във въздуха. Единствените разрешени средства за по-бурно изразяване на емоциите са тапите на шампанското, бенгалският огън и конфетите с минимално съдържание на барут. Всички останали изстъпления подлежат на санкциониране от органите на реда.

 

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата във връзка с празниците с цел да бъдат предотвратени пътните инциденти и да се осигури нормален трафик на автомобилите.

От 500 до 2000 лева глоба ще отнесе всеки, който продава пиротехнически средства без разрешително. Районните  управления "Полиция" в Бургас и областта  вече са създали организация за засилено присъствие в местата, свързани с масово събиране на хора през предстоящите коледни и новогодишни празници – заведения за развлечение и хранене, новогодишни базари, храмове и манастири, места за подслон, както и по и по пътищата с висока интензивност на движението в периодите на пиково натоварване. Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на деца и младежи. През целия период до Нова година, служителите на пътна полиция ще извършват засилен контрол за недопускане движението на технически изправни автомобили по пътищата в областта, както и управление на МПС от неправоспособни или нетрезви водачи.

 

Днес+