Павел Маринов: Няма да се въздържа от участие в изборите , толкова по-добре. Това заяви днес Павел Маринов - директор на Института за регионални стратегии в Бургас. Той е сред номинираните кандидати за кмет на БСП в града. Тепърва предстои конференцията да вземе решение кой е кандидата на партията, но упорито се говори, че това ще е Маринов.

 

Червените се провалиха в номинацията за кандидат преди няколко месеца. Така от всички номинирани, остана само общинският им лидер Димитър Стоянов. Останалите си направиха отвод и не попълниха нужните за това декларации. Сега се прави повторно номиниране и сред спряганите имена на евентуален кандитат на левицата в Бургас е Павел Маринов.

Той беше водач на листата за общински съветници на партията на предишните местни избори преди четири години. Тогава БСП вкара 5 души в местния парламент. По средата на мандата Маринов напусна ОбС, за да се отдаде изцяло на проекта "Супер Бургас", върху който работи от години и който беше сред акцентите в предизборната програма на партията през 2007 година. Сега явно партията ще разчита на него да обедини електората и да събере нужните гласове, на които червените много се надяват.