По 20 роми живеят на един адрес в "Победа"

Явлението било особено масово на улиците "Страцин" и "Бистрица". "Страхуваме се, че тези роми могат да теглят кредити и после банките да дърпат нас", оплакват се хората. Те недоумяват как така някой е регистрирал други хора в къщите им без тяхно съгласие.

 

Според тях това е станало преди местните избори, за да може да се използват ромските гласове. Те настояват да се провери местожителството на всички роми в квартала.

Председателят на синия клуб в кв. "Победа" Димо Рачев вече е подал сигнала в общинската структура на СДС Бургас.

"Един от вариантите е да настояваме за нова регистрация или преброяване с уточняване на адресите на всички жители в "Победа". Това ще помогне и да се знае точно кой къде живее, за да се предотвратят престъпления, тъй като хората там редовно се оплакват от ромски набези", каза общинският председател на СДС Вълчо Чолаков.

Местните жители се оплакали също, че нови и нови роми прииждали към квартала. "Тези, чиито незаконни къщи общината събори в гетото на "Меден рудник", дойдоха тук. Идват и от съседни села", оплакват се местните жители.

Новите жители не зачитали никакви законови разпоредби, редовно тероризирали местното население с музика от огромно тонколони по улиците и изхвърляли боклуци където им падне.