Последната неделя на август е подходяща за плажуване. Снимка Петя Добрева

Последната неделя на август е подходяща за плажуване. Снимка Петя Добрева

На повечето места днес максималните температури на въздуха ще са между 30° и 35°. По Черноморието днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в югозападната част от страната, но само на изолирани места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 16°.

През първата половина от следващата седмица отново ще има условия за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици: в понеделник в Западна България, във вторник и сряда на места из цялата страна, в четвъртък главно в източните райони и планините в Югозападна България. Още в понеделник в Дунавската равнина, а през следващите дни в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, отначало ще е слаб, във вторник и сряда - до умерен, в четвъртък ще отслабне и ще се смени с изток-югоизточен. От вторник и дневните температури ще започнат бавно да се понижават.