Топло ще бъде днес времето по Черноморието. Снимка Петя Добрева

Топло ще бъде днес времето по Черноморието. Снимка Петя Добрева

В неделя за кратко в по-голямата част от страната ще духа вятър от запад-северозапад, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 18° и 23°. През първата половина от новата седмица остават условията за сутрешни мъгли в равнинната част от страната. Облачността ще се увеличи и в понеделник само на отделни места в планинските райони, а във вторник и сряда на повече места в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще е почти тихо или със слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. Максималните температури ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 10°.