MoreV

MoreV

Почистена тръба за отходни води ще осигури чисто море на туристите

Извършените ремонтни дейности през миналата година гарантират, че преработените отпадни води ще бъдат отведени 1 километър навътре в морето, колкото е и проектната дължина на тръбата. Така през активния сезон летуващите ще могат спокойно да почиват по варненското крайбрежие.
Припомняме, че ВиК – Варна възстанови дълбоководното заустване на пречиствателната станция в курортния комплекс "Златни пясъци". Водното дружество е инвестирало в проекта 200 000 лева собствени средства. Аварийно-ремонтните дейности са извършени за 45 дни с помощта на специализирана плавателна техника и водолазни екипи. Те са отстранили пробивите и разкъсванията по металната тръба, запушили са големи участъци, които напрактика досега са отвеждали фекалните води в близост до зоната за къпане.
ВиК – Варна подготви и работен проект за дълбоководно заустване на отпадните води от пречиствателна станция "Златни пясъци". Той е предоставен безвъзмездно на община Варна. Разработен и цялостен проект за реконструкция и модернизация на ПСОВ "Златни пясъци". 
Ангажиментът, поет от дружеството, за аварийно укрепване е изпълнен. От тук нататък община Варна е институцията, която работи по проекти, с които ще се кандидатства по Оперативната програма за опазване на околната среда за финансиране на цялостната реконструкция на ПОСВ "Златни пясъци". 

Днес+