DSC_9748

DSC_9748

Подсилват мрежата в "Лазур" и центъра на Бургас

прекъсвания на подаванията на ток. Общо 16 млн. лева ще бъдат инвестирани от "EVN България" през тази година в Бургас и областта. Средствата са предназначени за изграждане на нови и ремонтиране на съществуващи кабелни линии, както и на 89 трафопоста. Целта е да се повиши качеството на услугата и сигурността.

На 418 000 лева възлизат щетите от кражби на ток през изминалата година, сочи справката на дружеството. Сред крадците на ток са, както физически лица, така и фирми. Това налага непрекъснати проверки на обекти в сътрудничество с институциите.

"Няколко са делата, заведени срещу нелоялни фирми, които са наши клиенти. Процентът на събираемост сред битовите клиенти е 99%", каза Йорг Золфелнер - председател на Управителния съвет на "EVN България". При затруднения от страна на потребителя, може да се попаде молба за разсрочено плащане на сметката. През изминалата година се е увеличил броя на справките за излязла фактура по интернет - 3,8 млн за цяла Югоизточна България. 1880 са подадените жалби за Бургаска област.