Berlin

Berlin

Поморие презентира туризма си в Берлин

икономиката, енергетиката и туризма на Република България, по атрактивен начин ще бъде представен потенциалът на  туристическия продукт на Община Поморие. ИТБ Берлин ще се проведе от 6-10 март 2013г. Очаква се да бъде посетена от повече от 200 000 души, половината, от които професионалисти в областта на туризма. Магдалена Шентова – старши експерт туризъм и  Любо Липчев – общински съветник ще представят Община Поморие. Те са получили вече четири покани за преговори с чуждестранни туроператорски фирми.

Ден преди форума /05.03.2013г./, в Берлин,  Европейската Спа Асоциация (ЕСПА)  и Българският съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) съвместно ще дадат пресконференция, на която ще съобщят  пред международните представители на туристическия браш, че осемнадесетият годишен конгрес на Европейската Спа Асоциация ще се проведе в Поморие. Брошурата за регистрация в конгреса също ще се разпространява на туристическата борса в Берлин.

Конгресът на ЕСПА ще се проведе от 14 до 17 май в Поморие, под патронажа на Министър председателя на Република България. Партньори на събитието са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Община Поморие. Това е едно от най-значимите мероприятия в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма. Ще участват най-големите международни туристически компании, както и кметовете на водещи европейски спа общини.

Участието на Поморие в Международната туристическа борса Берлин и домакинството на осемнадесетия конгрес на Европейската спа асоциация е мащабна интернационална реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природата, исторически и културни ресурси на града ни, както и към уникалния продукт - лиманна кал от Поморийското солето езеро.