Pozar

Pozar

Пожар остави десетки без вода в жегите

се разстрастнал с бързи темпове и за кратко време обхванал и намиращите се в съседство парцел и едноетажна къща, собственост на музиканта Захари Чернев.

Сигналът за пожара е подаден от минаващо по това време през Маринка семейство. Жената звъннала на 112, за да информира, че мястото гори. "Обясниха ми, че пожарната вече гаси. На мястото обаче не се виждаше никаква пожарна и след няколко минутно обяснение ми заявиха, че ще изпратят втора кола", каза жената, пожелала анонимност.

Няколко часа по-късно огъня е потушен от двата противопожарни автомобила. Заради справянето със стихията обаче е изпразнен резервоара, който захранва двете села. Привечер нивото на водата в него пада и остави десетки семейства без вода в жегите. При първоначалния сигнал, подаден на дежурния на ВиК, диспечерът даде противоречива информация и дори не беше информиран за пожара и водата, която е използвана от резервоара за потушаването му. След няколкочасова суша, едва малко преди полунощ водоподаването бе нормализирано.

Петя Добрева