DSC04831

DSC04831

Правят нестандартен конкурс за лагуната и Регионалния инспекторат по образование на МОН - Бургас. "Надяваме се чрез този конкурс, да се дадат идеи за това как най-интересно и достъпно да се представи езерото, така че учениците да искат да го посетят. Очакваме, че свежият младежки поглед ще предизвика с дързостта и въображението си посетителите на лагуната да се забавляват учейки и да учат забавлявайки се, да играят, творят и мечтаят", споделиха организаторите.

Конкурсът има следните категории:
"Водач в лагуната" – участниците трябва да предложат кратка информация, с която искат да забавляват/обучават групи от ученици и да представят какво е нужно за един добър водач (интерпретатор), как най-интересно да се представи биоразнообразието или солодобива.
"Мултимедийна презентация" - това е най-лесната и най-достъпна категория, затова за да имат шанс да впечатлят журито и публиката, участниците трябва да представят нещо наистина уникално, грабващо и завладяващо за непознавачите на Атанасовско езеро
"Интернет приложение" - част от уеб сайт, забавна онлайн игра или друго, свързано с Атанасовското езеро или някой негов обитател - птица, растение, солнично раче и др., които ще предизвикат интереса на малки и по-големи.
"Арт пърформан"с - идея за спектакъл, песен, събитие, арт инсталация, танц, картина, игра, чрез които да се интерпретира (да се представи по собствен интересен начин) природата в езерото. 
"Дизайн за печатно издание" – джобен пътеводител, определител, атрактивна туристическа карта и др., които ще бъдат интересни за ученици.
Конкурсът е насочен към училищата в Бургаска област и е предназначен за ученици от две възрастови групи: първа – ученици  от 6 до 8 клас; втора – ученици от 9 до 12 клас   
Желаещите могат да се включат като в срок до 17 април 2015 да представят резюме на идеите си. До 20 април ще бъдат уведомени допуснатите до финалния кръг участници. Той ще се проведе на 25-ти април в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино" - Бургас. На събитието ще бъдат представени най-добрите предложения пред широка публика и ще бъдат оценявани от взискателно жури.