SRS

SRS

Предлагат използването на СРС-та при разследване на купуване на гласове

залегнали в предложението, което ГЕРБ ще направи и се очаква да се включи в Изборния кодекс, съобщи на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ и член на правната комисия Емил Радев.

Той добави, че трябва да се въведе и долна граница от 1 година при наказанията за купуване на гласове. По думите на Радев до момента законът предвижда за такова престъпление 6 години затвор, но повечето присъди са условни. С въвеждането на долната граница възможността за различна от ефективна присъда ще бъде ограничена.
Депутатът каза още, че предстои да бъдат разгледани 6 проекта за Изборен кодекс на различни партии. В предложението на ГЕРБ се включва още дейността на Централната избирателна комисия и Общинска избирателна комисия да стане публично достояние. Според Радев броят на застъпниците трябва бъде ограничен и няма да превишава броя на избирателните секции. 
Народният представител от ГЕРБ и член на образователната комисия Лилия Христова разкри, че приетият Закон за младежта ще съдейства за по-добрата работа на младежките организации, като цяло и ще създаде възможност за развитието на доброволчеството. По отношение на Законът за предучилищното и училищно образование Христова коментира, че е вече на второ четене, но приемането му върви бавно, тъй като има над 280 предложения за промени на отделни точки.
Депутатът и член на комисията по култура Даниела Петрова открои, като свой основен приоритет Законът за гробищата и гробищните паркове. Тя добави, че се очаква да се реши и проблемът с високите нива на звука на телевизионните реклами. Ремонтът на театъра, който се очаква да приключи до края на ноември и благоустрояването на района на Българо-руския паметник са приоритетите на Варна, каза още Петрова.
Народният представител от ГЕРБ и член на транспортната комисия Димитър Атанасов съобщи, че ще предложи 10 % от концесионните такси да се дават за осигуряването на охрана на неотдадените на концесия плажове. Той открий и участието си в изработването на Закона за туризма, който е на второ четене. 
Приоритетите в работата на депутата д-р Красимир Петров бяха представени от новият административен секретар на партията и общински съветник Павел Христов. Той разкри, че д-р Петров има заслуга за връщането на земята на болница "Света Анна", както и доставката на нов скенер за лечебното заведение.
Павел Христов посочи за своя основна цел ускоряване на комуникацията по райони.

Днес+