Miron

Miron

Представят "Паразити на безсилието" в Бургас Той се организира от верига книжарници "Хеликон" в партньорство с Община Бургас и е в подкрепа на кандидатурата на града за столица на културата в Европа през 2019 година. 

Язвителни, цинични, скандални, необуздано емоционални, шокиращи, но до болка реални са творбите на уникалния фотограф и писател от немско-украински произход Мирон Цовнир, с които днес ще се срещне бургаската публика.

Премиерата на последната му книга "Паразити на безсилието" е от 14.00 часа в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино".

Мирон Цовнир става известен със своите фотографии, които представят пънк сцената на Берлин от края на 70-те години на миналия век. В началото на 90-те години пътува из бившия Съветски съюз, където документира със снимки на бездомници, бандити и мафиоти стремителния социален и морален разпад. През 2003 г. излиза неговият криминален роман "Няма лесен изход".Paraziti

"Паразити на безсилието" съдържа кратки разкази, стихотворения и досега непубликувани снимки. В тях човек попада в онези сфери на обществото, за които с удоволствие би си мислил, че не съществуват. Но Цовнир не допуска да мине дори и невинната лъжа, че разказаното от него е измислено. Наистина, местата и хората в неговите жестоки истории са фиктивни, но снимките му подсказват, че всичко се случва недалеч от нас.

В 16.00 часа ще започне уъркшоп и мултимедийна демонстрация на тема "Кимиксът Made in BG", с лектори Петър Станимиров, Антон Стайков, Румен Чаушев.

В 18.00 часа започва литературно кафене с Михаил Вешим и "Руският съсед".

В 19.00 часа ще бъде представен авторският спектакъл "Алкохол" на Цветелина Стоянова - Цв. Представлението е по едноименния роман на Калин Терзийски и Деяна Драгоева, мястото е драматичен театър "Адриана Будевска".

В 20.30 часа  е предвидена прожекция на филма "Военен кореспондент".