ZonaV

ZonaV

Премиерът нареди на групата на ГЕРБ да не подкрепя Синя зона във Варна

пред набързо свиканите варненски журналисти, кметът на Варна - Кирил Йорданов, сподели информация от срещата си с Бойко Борисов, на която стана ясно, че двамата с областния управител - Данчо Симеонов, са му описали ситуацията във Варна така, като я разбират.
По другия разискван на срещата въпрос - смяната на турско-арабските имена на местностите в околностите на Варна с български, цялата отговорност остава за групата на ГЕРБ, а Кирил Йорданов е изненадващо мълчалив по темата. Вероятно, защото изпитва естествен срам от отговорността, която носи пред… историята. Пък и защо да не поработи (искрено и лично) за бъдещата победа на ГЕРБ във Варна в циганските махали на града?
Унизителното в случая е, че Кирил Йорданов отрича пред всички варненски журналисти собствената си роля в създаването на Синя зона.
ИМА ЗАПОВЕД, ПОДПИСНА ЛИЧНО ОТ НЕГО!
Заповед № 1215 от 4 април 2012 г. Подписана лично от него, а не от негов заместник!
Сама по себе си, тази заповед говори достатъчно.
Н.В. Кирил Йорданов ОДОБРЯВА "Синята зона"!
Нещо повече - заповедта се връчва за изпълнение от "Паркинги и гаражи" - Варна ЕАД.ZovaV1

Както се казва в такива случаи - коментарът е излишен!
На днешната пресконференция стана ясно, че другият "мил" и "откровен" с журналистите варненски управник е Председателя на общинския съвет - Николай Апостолов. Същият твърди, че и той не знаел за стартирането на Синя зона.
Той, обаче, е уведомен с официално писмо, регистрирано в деловодството на Община Варна на 17.05.2012 г. по повод стартирането на зоната от "Паркинги и гаражи – Варна" ЕАД. Отделно от това, в заповедта на кмета от 04.04.2012 г. са цитирани лицата, на които да се връчи и Председателя на ОбС – Варна е на трето място! 
А третият,… варненският областен управител Данчо Симеонов? Него никой от прокуратурата не го бил търсил заради продадените държавни апартаменти, хилядите левове несъбрани наеми и весели командировки!
В крайна сметка, разбра се, че тримата варненски управници оттеглят подкрепата си за проекта Синя зонавъв Варна, изпълнявайки заповедите на Бойко Борисов. 
Най-важният мотив на триото (според Йорданов) е, че "Въвеждането на 24 000 платени места за паркиране ще имат точно този ефект, който можем да окачествим като допълнителен пътен данък или добавка към високите цени на горивата. Оценяваме реакцията на варненци, че това е едно допълнително финансово бреме. Никой не го иска, а и повечето хора не могат да си го позволят". Той поясни, че при разглеждането на такъв проект трябва да се гледа комплексно ситуацията. "Аз съм обжалвал тази Наредба, тъй като засяга широк кръг от хора, трябва да бъде задължително съгласувана със заинтересовани организации и с хората. Допуснати са и някои процедурни грешки - липса на поименно гласуване. Считаме, че не можем да посочим срок дали и кога ще има Синя зона в града, защото първо трябва да се реализира проекта за градския транспорт". 

Днес+