Brodilovo51

Brodilovo51

Презентират 7 нови маршрута в Странджа

"Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013".

Пет от новите маршрути водят от 5-те нестинарски села (Кости, Българи, Граматиково, Сливарово и Кондолово) към Голямата аязма (местността Влахов дол), шестият е атрактивен туристически кръгов маршрут от село Младежко до изворите на река Младежка, а последният е поклоннически от село Сливарово до пещерата Света Марина. Туристите, учениците и техните преподаватели и родители са най-потенциалните потребители на новите маршрути, затова тяхното своевременно представяне с настъпването на пролетта и предстоящите почивни дни е от особено значение.

На срещата утре са поканени и представители на институциите в Бургас - РИОСВ Бургас и Община Бургас, РИО на МОМН, Областна администрация, Регионалния исторически музей, Туристическия информационен център и други, които имат интерес от работата на проекта или от възстановяването на редки видове.