P7170631-1

P7170631-1

Президентът: Голямата тема за България е изборът на ВСС

Росен Плевнелиев днес в Созопол. "Трябва да имаме време да видим всички кандидати. Там трябва да влязат най-достойните хора с най-прозрачната процедура. И той трябва да стартира силно с решение", допълни държавният глава.

Той отказа да коментира доклада на европейската комисия до окончателното му излизане утре.

Плевнелиев е в Созопол по повод днешния празник на града. Жителите на морската община почитат закрилницата си света Марина. Държавният глава бе посрещнат на входа на Стария Созопол от областния управитер Константин Гребенаров и кмета на града - Панайот Рейзи. След това Плевнелиев прие почетния караул и по-късно се поклони пред мощите на свети Йоан в църквата "Св. св. Кирил и Методий".

18 гарда пазиха президента при днешното му посещение в града. "Не мога да отседна във вилата си в Черноморец. Трябва да се спразвам правилата. Но съм отседнал в Евсиноград и пътуваме всеки ден. Днес сме тук, довечера в Бургас, вдругиден в Поморие. Желанието ми е да бъдем в услуга на гражданите", допълни Плевнелиев.

По-късно днес той ще открие новия символ на Созопол - аламаната и изложбата с уникални монети, подредена в Археологическия музей в града.