Премиер и двама министри на празника на Бургас за празника на Бургас.

Бургазлии празнуват на 6 декември - Никулден. Светецът е покровител на рибари, моряци и банкери и е закрилник на Бургас.

 

Навръх празника на града ни премиерът Бойко Борисов ще открие новата канализационна мрежа в квартал "Победа". Церемонията ще се състои на улица "Велека" № 57. Съоръжението е изградено по проект "Интегриран воден проект за град Бургас", Лот 2: "Разширение на канализационната мрежа в град Бургас". Средствата са осигурени по програма ИСПА , мярка 2005/BG16/P/PE/003 и  съфинансиране чрез договор за заем между ВиК – Бургас и Европейската банка за възстановяване и развитие.

По-късно, в 11.00 ч., министър-председателят ще предаде на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий мощехранителница със свещена манна от нетленните мощи на свети Николай Чудотворец. Събитието ще се състои на площада пред Катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Миналата година на Никулден Бойко Борисов донесе парче от светия кръст и частица от мощите на свети Андрей Първозвани ще закрилят Бургас - дар за града.