32

32

Приключиха обществените обсъждания на бюджета на Бургас строителство Костадин Марков, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев и председателя на Общински съвет–Бургас Снежина Маджарова. 

Изграждане на нова спортна площадка, преасфалтиране на улици и ремонти на уличното осветление са заложените за настоящата година дейности в бюджета за Брястовец. Жителите поискаха при възможност да се обособи и площад с парково пространство към него, тъй като селото не разполага с такъв. 

На срещата жителите на Брястовец избраха и свой кметски наместник. Според най-новите законови разпоредби села с население под 300 души вече не провеждат избори за кмет, а имат кметски наместник, назначен служебно от кмета на общината. Въпреки промените, Димитър Николов предостави  на жителите на селото правото сами да изберат своя административен ръководител, като гарантира, че ще се съобрази с избора им. Така вчера след кратко представяне на тримата кандидати и своеобразно гласуване, Брястовец избра за свой кметски наместник Евгения Поушанска.